Projecten » Sites

ClaimNation

Klant: ARGH!media

Website ClaimNation:
ClaimNation is een website en concept van het eigen bedrijf van Niko: ARGH!media en zijn externe partner C.J. de Melker, opgezet in 2008.Op de website konden bezoekers - na inschrijving - dagelijks een game, film of cd winnen. Hiervoor bezochten gebruikers dagelijks de website om het product van de dag te "claimen". Iets na middernacht werd door een algoritme de winnaar van de dag getrokken. De uitslag werd via e-mail bekend gemaakt aan de deelnemers.

ClaimNation als marketingkanaal:
ClaimNation gaf de mogelijkheid om - via inschrijvingen - een database met klantgegevens op te bouwen. Daarnaast bood de site aan adverteerders als Warner Brothers, Free record,... een nieuw kanaal om hun (nieuwe) producten te promoten.

Projectomschrijving:
Niko was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van ClaimNation; een dynamische website met een eigen CMS, gekoppeld aan een mySQL database en geprogrammeerd in classic ASP. Daarnaast is tevens gebruik gemaakt van ajax en had de website een koppeling met een PHPbb forum.

Samen met zijn externe partner heeft Niko gewerkt aan de conceptontwikkeling van de website en waren ze verantwoordelijk voor het werven van adverteerders.

Taken in het project: ontwikkeling, implementatie, onderhoud en doorontwikkeling